GYIK | VillaTesta HU
villatesta-loader
scroll down Fel 9A939661-87B9-4BC2-BB44-DE5E00D09509 Created with sketchtool. arrow-icon

GYIK

1. Ha a cserép felülete érdesebb, könnyebben mohásodik?
Az általunk forgalmazott cserepek esetében biztosan nem, mivel ahhoz arra lenne szükség, hogy a pórusokba tudjon kapaszkodni, ahová a gyökerét ereszti vízzel együtt, mivel ez biztosítja a moha létét. Az Imerys TC által gyártott kimagasló minőségű cserepek esetében köszönhetően az extrém alacsony vízfelvevő képességnek (1,5%, 2%, ill. 5%), mely az egyedi és speciális gyártási folyamatnak az eredménye, gyakorlatilag teljesen kiküszöbölhető a porózusság, így megvédi a cserepet attól, hogy a felületén mohásodás alakuljon ki.


2. Alkalmasak a francia cserepek a felújításra?
Ideális választás házak felújításánál, köszönhetően a gazdag kínálatának különböző típusokkal és színekkel. Néhány modellt kifejezetten a felújításokra terveztek és hoztak létre. Ezen típusok közül pl. a Plate Tradition 17×27 (a Hermitage vagy a Muraille színek) vagy a Plein Sud (Ventoux szín) úgy lettek megalkotva, hogy a magasabb szintű műemlékvédelmi elvárásoknak is makulátlanul megfeleljen, megőrizve a műemléképületek értékét és eredeti karakterét; itt a színen túl a felületkezelés is „100 éves patinát” kölcsönöz az épületnek.


3. Mi a különbség az égetett cserép és betoncserép között?
A fő különbség közöttük az alapanyag, mely a cserép alapeleme. A betoncserép esetében már a neve is mutatja, hogy különböző anyagok adott arányú keverésével hozzák létre, majd további mesterséges adalékokkal való dúsítást követően tudják elérni a kívánt színárnyalatot, illetve további felületkezeléssel láthatják el a vízfelvevő képesség csökkentése érdekében.

Az égetett cserép esetében azonban csupán egyetlen alapanyagról beszélünk, ez az agyag. A francia Imerys TC által használt agyag oly magas minőséggel rendelkezik, hogy a kinyerést követően bármilyen további eljárást nélkülözve (kivéve a néhány éves természetes érlelődést) lehetséges lenne azonnal gyártásba küldeni. A gyártási folyamat úgy lett tervezve, hogy az agyag minőségét még tovább fokozzák a folyamatok során. Éppen ezért tudunk – felesleges művi felületkezelés nélkül is – olyan alacsony vízfelvevő képességet kínálni ügyfeleinknek, amely világviszonylatban is egyedinek számít. A hihetetlenül gazdag színkínálat létrehozásában pedig az Imerys konszern egyedülálló anyagfelhasználási tapasztalata áll. Ez dióhéjban azt jelenti, hogy a kívánt árnyalatok eléréséhez nem alkalmaznak mesterséges anyagokat, melyek idővel elveszíthetik élénkségüket a külső hatások révén (pl. UV sugárzás, savas eső, stb.), hanem az agyag saját tulajdonságát használják fel különböző hőfokon való égetések kombinálásával. Ennek köszönhetően valósítják meg az elérhető maximális színállóságot, mivel így egyben egy kémiai folyamat végét is elérik, így az további folyamatok során nem módosul.


4. Hogyan győződhetek meg róla, hogy egy cserép valóban minőségi termék?
A minőségi cserepek égetésének a hőfoka minimum 1000 °C, mivel csupán ezen hőfok felett érhető el az agyag részecskéi közötti erős kötés olyan szinten, melyet valóban minőségnek nevezhetünk. (Az a cserép, mely elérte ezt a hőfokot, kopogtatásra kellemesen cseng, amelyek nem, azok viszont tompán, hamisan szólnak.)
A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy 1000 °C felett kezd az agyag olyan hőfokot elérni, ahol akár meg is olvadhat. Így érhető el az a kívánt állapot, hogy a részecskék közötti pórusok, melyek mindezidáig csupán fizikai erőhatással voltak minimalizálva, itt már olyan erős kötéseket eredményeznek, hogy a pórusok gyakorlatilag teljesen megsemmisülnek a cserép struktúrájában.

A másik fontos tényező a döntéshozatalban, hogy egy cserép valóban minőségi-e, az a vízfelvevő képessége. Hatalmas befolyással bír a cserép élettartamára és színállóságára. Természetesen minél alacsonyabb ez az érték, annál magasabb minőségi szintet képvisel a termék.


5. Mire kell ügyelnünk a megfelelő cserép kiválasztásánál?
Amennyiben az a célunk, hogy pénzünket megfelelően és hosszú távra fektessük be (tehát nem szeretnénk pl. 10 év múlva lecserélni a tetőnket, mert elveszítette a cserép a színét, vagy elkezdett repedezni vagy akár szétesni, stb.), akkor nagyon fontos az, hogy olyan minőségi terméket keressünk, amely 30-50 év múlva is ugyanazokat a tulajdonságokat nyújtsa, mint a vásárláskor.

Éppen ezért fontos olyat típusokat keresni, melyeket többgenerációsként tartanak nyilván, és olyan paraméterekkel rendelkeznek (alacsony vízfelvevő képesség, ebből fakadóan magas fagyállóság, kiváló merevség, stb.), amelyek biztosítják, hogy az adott cserép valóban kibír több generációt is, még akkor is, ha ezalatt már időközben történtek rekonstrukciós felújítások.


6. Miért jobb minőségi cserepet vásárolnom?
Egy ház tetejének költségei az adott ház első számú védelmi befektetését szolgálják. Amennyiben ezt a védelmet megnyugtató módon szeretné egyszer s hosszú távra megoldani, minőségi cserepet keressen háztetőjének védelmére. Az olcsóbb megoldás valóban pénzt takarít meg a vásárlás pillanatában, ellenben néhány évet követően a felmerülő problémák, részleges vagy teljes csere, illetve ezeknek költségei bebizonyítják, hogy az olcsó megoldás valójában nem is olcsóbb, mint a minőségi választás már első körben.

7. Miért éri meg minőségbe fektetni?
Minőségi termékbe fektetett pénzünkkel komoly költségekkel járó problémák kerülhetők el hosszú távon, ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy nem lesz szükséges évek múlva a tető részének vagy egészének felújítása, esetleg cseréje.

Igazán komoly minőséget képviselő cserepek esetében, mint amilyenek az Imerys TC termékei is, melyek valóban több generációt szolgálnak, a gyakorlatban annyit tesz, hogy kiváló minőségüknek köszönhetően a tetőszerkezet cseréjét vagy felújítását követően ismét felhasználhatók tetőfedésre. Tehát még szerkezeti cserénél sem szükséges többlet cserepet vásárolnia, csupán egyszer, de azt valóban hosszú távra.

8. Hazánk körülményeinek is megfelelnek a francia cserepek?
Tekintettel arra, hogy az Imerys TC átlat gyártok tetőcserépnek csakúgy helyt kell állnia a Côte d’Azure térségében, mint a francia Alpokban, nyugodt lelkiismerettel kijelenthetjük, hogy ha ezen térségek különböző éghajlatainak is ellenállnak, hazánkban is tökéletesen fogják védelmezni otthonunkat.

9. Milyen cserepet válasszak?
A választás mindig azon múlik, hogy milyen karaktert szeretne a tetővel házának kölcsönözni. Legyen az déli típusú, tradicionális vagy épp modern cserép, egyet mindenképp szem előtt kell tartani: komoly minőséget kell képviselnie, hogy valóban megkaphassuk érte azt a nyugalmat biztosító garanciát, mely hosszú távon szolgálja házunk épségét.

Ha feltesszük azt a kérdést, hogy betoncserép vagy égetett cserép legyen-e, a válasz egyértelmű: égetett cserép! A színbeli időtállóság és merevség olyan komoly szinten képviseltetik a francia Imerys TC termékeiben, mely bármely konkurens terméket túlszárnyal, legyen az égetett agyagcserép vagy betoncserép. Ennek bizonyítékaként szolgált rá olyan magashegy minősítésekre is, mely bármely más betoncseréppel vagy égetett cseréppel való összehasonlításban a legjobb vízfelvevő képességet és fagyállóságot biztosítja, így 900 m tengerszint feletti magasságban is tökéletesen alkalmazható. Az alkalmazhatóságnak a felső határa 1600 m tengerszint feletti magasság.

10. Milyen szolgáltatást biztosítanak az ügyfeleknek?
Teljeskörű szolgáltatást nyújtunk annak érdekében, hogy az Ön válláról a lehető legtöbb terhet levegyük megálmodott háztetőjének kivitelezési folyamatában, kezdve a választástól egészen a kivitelezésig.

Ebben az igényes feladatban már ott kezdődik részünkről a tanácsadás, amikor eldől, hogy felújításról avagy új tető építéséről van szó. Szoftveres látványtervező megoldásokkal tudjuk Önnek bemutatni, hogy az egyes modellekkel hogyan mutatna háza, már ezzel is szűkítve a kört a végső kiválasztásig, melynek nyomán az árajánlatot készítjük. Igény szerint képzett szakembereink segítségére lesznek a tető kialakításának minden területén, legyen szó ácsmunkáról, tetőfedésről vagy bádogos munkáról. Az csak természetes, hogy számíthat ránk szállítási és tárolási megoldásokban is.

11. Milyen az Imerys tetőcserepek színbéli időtállósága?
Az Imerys TC által gyártott kimagasló minőségű tetőcserepek a lehető legmagasabb szintet képviselik színbeli időtállóságban, köszönhetően a folyékony agyaggal és benne oldott anyagokkal való egyedi színező eljárásnak.

Tekintettel arra, hogy az Imerys égetett agyagcserepei olyan hőfokon vannak égetve, ahol már minden kémiai folyamat az alapanyagban befejeződött, garanciát kapunk arra, hogy idővel sem változik a cserép színe. Ehhez még hozzájárul a hihetetlenül alacsony vízfelvevő képesség is, mely ellenállóvá teszi az időjárás viszontagságai ellen is (pl. savas eső), hogy azok legkevésbé legyenek rá hatással.

12. Mekkora élettartammal rendelkeznek az Imerys tetőcserepek?
Erre a kérdésre tökéletes bizonyítékként szolgál az a tény, hogy az Imerys TC tetőcserepei még mindig megtalálhatóak olyan műemlék épületeken, melyekre még az első sorozatok egyikét rakták fel 200 évvel ezelőtt.

13. Milyen garancia vonatkozik a tetőcserepekre?
Az Imerys TC mint vezető cserépgyártó 30 év garanciát nyújt a kerámia termékei tartósságára.

14. Idővel milyen költséggel kell számolni a karbantartás tekintetében?
Tekintettel az egyedien alacsony vízfelvevő képességnek és a lehető legmagasabb fokú minőségnek az Imerys többgenerációs cserépfedés alkalmazásával a tető karbantartásának költségei csupán az idővel elkorhadó faszerkezet cseréjére minimalizálódik. Magának a cserépnek karbantartásra vagy cserére nincs szüksége.

15. Miből készül a tetőcserép?
A lehető legmagasabb minőségű természetes agyagból készül a természet által ihletett igényes technológiai folyamatok végtermékeként, amely biztosítja kikezdhetetlen egyediségét a piacon.

A francia Imerys TC által gyártott cserepeket illetően a legmagasabb fokú minőséggel rendelkező agyagról beszélünk, mely a konkurencia alapanyagaival való összehasonlításban (melyeknek kinyerést követően néha évekre is szükségük van az érésre) olyan előnyökkel rendelkezik, mint pl. az Omega 10 típusú cserép gyártásánál az agyag kinyerés után máris mehet gyártásba. A színek vonatkozásában a hihetetlen változatosság pedig a természetes ásványi anyagok saját tulajdonságainak kihasználásának az eredménye, mely anyagok feldolgozásának tekintetében az Imerys konszern a legnagyobb feldolgozó a világon. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy az agyagfürdőbe különböző ásványi anyagokat kevernek (a kívánt szín elérése függvényében), mely anyagok először a cserép felszínére kerülnek, majd a formázásnál fizikai erő által bepréselődnek a cserép anyagába, ahol aztán beleégnek az agyagba 1000 °C felett.

16. Miért jó az, ha a cserép alacsony vízfelvevő képességgel rendelkezik?
A vízfelvevő képesség komoly befolyással bír a cserép műszaki tulajdonságaira. Az alacsony vízfelvevő képesség gyakorlatilag egy homogén anyagot eredményez apró pórusok nélkül, mely meghatározza a fagyállóságot is. A hagyományos cserepekkel való összehasonlításban pont ez teszi lehetővé azt, hogy akár magashegyi körülmények és szélsőséges időjárási viszonyok között is biztonsággal alkalmazhatóak. Az alacsony vízfelvevő képesség teszi lehetővé a fagyállóságot az anyag struktúrájának károsodása nélkül, és ezen struktúra homogenitása szükséges a hóval való ellenálláshoz is.

Továbbá lehetővé teszi a homogén szerkezet a kénes vagy savas eső elleni védelmet, melynek nincs lehetősége beszivárogni a cserép belsejébe, így nem is károsíthatja azt.

17. Mit foglal magába a francia cserép ára?
Az Imerys TC méltón büszke piacvezető pozíciójára, melyet elhivatottsága tesz lehetővé a magas minőség, kutatás, fejlesztés és innováció irányába. Az ötletes dizájn karöltve a kreativitással egy egész sor vonzó cserép fajtát hozott létre, melyek nem csupán eleget tesznek a magas színvonalú követelményeknek, hanem egyúttal különböző jelentős minősítést és díjat tudhatnak magukénak. Az Imerys tetőcserepek alapelve makulátlan minőség. Ez természetesen nem véletlenszerű, hanem nemzetközileg elismert folyamat, központiság és a magas minőségi normák minduntalan teljesítésének és folyamatos minőségellenőrzésének az eredménye. Termékeink minőségét folyamatosan ellenőrzik külső nemzeti és nemzetközi szervezetek, akik egyben minősítik is vállalatukat; csak néhány közülük említésképp: STN EN 1304, ISO 9001, ISO 14001, Certificate BBA, Certificate IKOB.

Az Imerys koordinált vállalatpolitikát folytat a fenntartható fejlődés és a természeti élőkörnyezet védelme érdekében. A vállalat komoly beruházásokat hajtott végre annak érdekében, hogy gyáraik energiahatékonysága javuljon, a károsanyag-kibocsátás jelentősen csökkenjen, és a források újrahasznosítása a gyártási folyamat során a lehető legoptimálisabb legyen.

Az Imerys érdekelt abban a gyakorlati és környezettudatos megközelítésben, mely kőfejtőinek hasznosítására, illetve azok eredeti állapotának visszaállítására irányul, mivel azok a helyi állat- és növényvilág természetes élőhelyei.

Villatesta kérelmezi az Ön beleegyezését az alábbiakban részletezett célokra:

Az Ön és eszközének személyes adatai (ún. süti adatok - például egyedi azonosítókat és az eszköz által küldött alapvető információkat) kezelünk az alábbiakban részletezett célokra. A megfelelő helyre kattintva hozzájárulhat ahhoz, hogy mi és a partnereink ilyen célú adatkezelést végezzünk. Másik lehetőségként a megfelelő helyre kattintva elutasíthatja a hozzájárulást, vagy a hozzájárulás megadása előtt részletesebb információkhoz juthat, és megváltoztathatja beállításait. A beállításai csak erre a weboldalra érvényesek. Felhívjuk figyelmét, hogy személyes adatainak bizonyos kezeléséhez nem feltétlenül szükséges az Ön hozzájárulása, de jogában áll tiltakozni az ilyen jellegű adatkezelés ellen. Erre a webhelyre visszatérve vagy az adatvédelmi szabályzatunk segítségével bármikor megváltoztathatja a beállításait.

Technikai sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal működését. Anonymizált információkat tartalmaznak.

Analitikai sütik

Szolgáltatásaink javítására szolgál. Google Analytics anonym információkat gyűjt az Ön által látogatott oldalakon

Remarketing Facebook

Pomocou služby Facebook poskytujeme remarktingovú reklamu, čím zvýšime relevantnosť reklamy na platformách služieb Facebooku.